Wegwerpadres voor tijdelijk gebruik

Als fanatiek internetgebruiker kom je nogal eens op een website waar je een e-mailadres moet achterlaten. Denk aan online aankopen of het nemen van een account bij een internetdienst. Vervolgens stromen de reclameboodschappen, nieuwsbrieven of anderszins 'goed bedoelde' berichten binnen. Erg onplezierig!

Neem voor dit soort situaties daarom een wegwerpadres, bijvoorbeeld bij Spambob. Deze dienst kent drie vormen van wegwerpadressen:
- een .com-adres: mail die hierop binnenkomt, wordt (in het openbaar) getoond op de Spambob-website.
- een .net-adres: mail die hierop binnenkomt, wordt doorgestuurd naar je privé-adres. Zodra je vervelende berichten gaat krijgen, hef je het .net-adres eenvoudigweg op.
- een .org-adres: mail die hierop binnenkomt, wordt meteen verwijderd.

Spambob is gratis.

Een andere dienst is Dodge It. Maak een e-mailadres aan en je kunt er meteen berichten op ontvangen. Je leest deze van een onafgeschermde website of als RSS-feed. Wie je adres raadt, kan dus meelezen. Voordeel: geen gedoe met wachtwoorden. Tip: kies een lastig te raden adres (dus niet je voor- of achternaam).

9 Comments:

Anonymous Carola Janssen said...

Ook handig is mailinator. Heb je tijdelijk een e-mail adres nodig voor bijvoorbeeld een wachtwoord, dan verzin je er een dat eindigt op @mailinator.com (zoals e-maildebaas@mailinator.com). Vervolgens kun je je mailtje ophalen op de site. Een paar uur later vervalt het adres weer. Je hoeft geen account aan te maken of zo. Ideaal vind ik zelf.

21/12/05  
Anonymous linda said...

Helaas werkt de link niet of bestaat mailinator niet meer. Jammer...

20/3/06  
Anonymous HARREM said...

LINK WAS INDERDAAD NIET GOED. MAAR VIA GOOGLE KWAM IK BIJ TALLOZE LINKS DIE WEL NAAR MAILINATOR VERWEZEN. GOEDE TIP, CAROLA

21/8/06  
Anonymous Anoniem said...

Je hebt ook nog
www.nospamfor.us

Is ook een goeie

30/11/06  
Anonymous Anoniem said...

Een nieuwe Nederlandse site voor wegwerp e-mail adressen is Wegwerpadres.nl. Voordeel van deze site is dat je e-mail met een RSS reader kan lezen. Zo staat het helemaal los van je gewone e-mail adres maar krijg je de mail wel zonder eraan te hoeven denken.

26/7/09  
Anonymous Anoniem said...

Ook wegwerpadres.nl bestaat al lang niet meer. Een betere optie is om gebruik te maken van Wegwerpmailadres.nl. Één van de weinige Nederlandse tijdelijke e-mail services die betrouwbaar is en goed werkt.

8/7/11  
Anonymous Anoniem said...

Nog één voor op de lijst http://spammail.be

29/2/12  
Anonymous Anoniem said...

gdvzuvopb
http://www.bootsforcheapjp.com/ ugg
http://www.bootforsnowjp.com/ ugg ムートン
http://www.bootcityjp.com/ ugg アウトレット
http://www.uggcheapjp.com/ ugg 本物
http://www.jpbootsforkids.com/ ugg ムートン

gmyaueefg
ugg ムートン
ugg キッズ
アグ モカシン
ugg アウトレット
ugg 新作

ktkfmvagg
[url=http://www.bootsforsalejp.com/#mnbcvpqlo]ugg キッズ [/url]
[url=http://www.bootcityjp.com/#cuarrkcks]ugg ブーツ[/url]
[url=http://www.jpbootshoes.com/#v#iyuegjje]ugg[/url]
[url=http://www.paylessjp.com/#ngzjvvrgj]ugg クラシック[/url]
[url=http://www.lovebootsjp.com/#zhhwcqenx]アグ[/url]

16/11/12  
Blogger Bart van den Hul said...

Werkt niet altijd.

Ik heb vershillende keren al gehad of ik mijn bankrekeningnummer wou bevestigen tijerwijl ik het aan de site nooit had gegeven

23/3/16  

Een reactie posten

<< Home

e-mail e-mailjungle Annerieke Broekema Liset Ratelband stress inbox time management mail management information overload verdrinken in bergen e-mail gek van al die e-mail omgaan met e-mail flukschwa e-mail coach