De 'zonder tegenbericht'-constructie

Tien, twintig of misschien wel dertig procent minder antwoorden op je e-mailberichten ontvangen? Gebruik dan vaker de 'zonder tegenbericht'-constructie. Hiermee beweeg je de ontvanger alleen te reageren als dat nog echt noodzakelijk is.

Voorbeelden: "Zonder tegenbericht voor aanstaande maandag ga ik ervan uit dat ik niets meer hoef te ondernemen." Of: "Zonder tegenbericht ga ik ervan uit dat jij deze kwestie afwikkelt met X."

Dat scheelt nieuwe berichten in je inbox: "Je hoeft niets meer te ondernemen." En: "Ik wikkel deze kwestie verder wel af met X."

3 Comments:

Blogger Frank Meeuwsen said...

Ik kom net terug van vakantie en zie allerlei vragen en emaildiscussies in mijn mailbox. En wat is jouw tip dan een enorm goede! Die ga ik zeker gebruiken!

5/1/06  
Anonymous Jan said...

Een goede gedachte op zich! Alleen dit gaat niet meer werken vandaag de dag. Iedereen is zo overspoeld met email dat je dan niet zou weten of de geadresseerde daadwerkelijk verder gaat volgens de "zonder tegenbericht" constructie, of dat hij/zij het simpelweg gemist (of nog niet gelezen heeft) in de berg van alle andere emails... Makes sense?

10/6/12  
Blogger Georgia said...

wat is de (wacht)tijd op deze constructie die je zou moeten geven om de ander de kans te geven een tegenbericht te sturen?

18/10/17  

Een reactie posten

<< Home

e-mail e-mailjungle Annerieke Broekema Liset Ratelband stress inbox time management mail management information overload verdrinken in bergen e-mail gek van al die e-mail omgaan met e-mail flukschwa e-mail coach