De zondagavond-spits

Je ziet het steeds vaker: spits in het mailverkeer op zondag. Het heeft ook wel wat: op maandagochtend met een lege mailbox beginnen, alvast wat berichtjes verstuurd te hebben, wat opdrachten of verzoekjes te hebben verzonden... Dan kun je immers op maandag meteen met een opgeruimd hoofd en belangrijker zaken aan de slag.

Wel lastig dat die collega ook net met zijn mail bezig is en direct op jouw mailtje reageert, om zijn 'Postvak In' morgenvroeg ook leeg te hebben. Met als gevolg dat jouw 'Postvak In' weer een bericht bevat, waarop je toch maar weer reageert... enzovoort.

Een oplossing? Werk gerust je mail af op zondag, maar verzend je berichten nog niet. Zet al je berichten klaar voor verzenden, maar stuur ze pas op maandagochtend de digitale snelweg op. Neem nog een goed glas wijn, ga op tijd naar bed en begin de maandag fris en uitgerust.

1 Comments:

Anonymous Pieter said...

Plan maandagmorgen een uurtje in om je e-mail af te werken. Dan kun je zondag echt lekker genieten van je welverdiende rust.

10/1/07  

Een reactie posten

<< Home

e-mail e-mailjungle Annerieke Broekema Liset Ratelband stress inbox time management mail management information overload verdrinken in bergen e-mail gek van al die e-mail omgaan met e-mail flukschwa e-mail coach