Werkzaamheden plannen

In een e-mailbericht kan een vraag staan die leidt tot bepaalde werkzaamheden. Zo kan een collega vragen of je eens goed naar een offerte wilt kijken. Als je daar niet direct de tijd voor hebt, is het handig deze activiteit voor een later moment in te plannen. Het betreffende e-mailbericht kun je dan wissen uit je in-box.Outlook biedt de mogelijkheid dit geheel elektronisch te doen. Sleep het betreffende e-mailbericht simpelweg van de in-box naar 'Agenda'. Er opent een nieuw venster, waarin het bericht als 'vergadering' in de agenda gezet kan worden. Kies een datum en tijd en klik op 'Opslaan en sluiten'. Wis het oorspronkelijke bericht uit de in-box.

Op dezelfde manier kan een e-mailbericht naar 'Taken' gesleept worden. In dit geval hoeft de activiteit niet aan een bepaalde datum en tijd gekoppeld te worden, maar komt deze - eventueel met een zelfgekozen deadline - in een takenlijst te staan.

In beide gevallen blijft het integrale e-mailbericht met attachment beschikbaar.
e-mail e-mailjungle Annerieke Broekema Liset Ratelband stress inbox time management mail management information overload verdrinken in bergen e-mail gek van al die e-mail omgaan met e-mail flukschwa e-mail coach