Kleine beurt

Plan één keer in de een of twee maanden een kleine onderhoudsbeurt voor je e-mailbox. Misschien werken de filters niet meer naar behoren. Sommige nieuwsbrieven veranderen immers ineens van afzender of onderwerpregel, waardoor ze niet meer in de nieuwsbrieven-map terecht komen, maar toch weer in je In-box. En gooi eens wat oude post weg. Selecteer bijvoorbeeld alle post van meer dan een jaar oud en ruim die op. Je kunt ook selecteren op een trefwoord dat uniek is voor een reeds lang afgerond project. Eventueel kun je een reservekopie maken van de betreffende berichten. Zijn er nieuwsbrieven die je nooit leest of zijn ze beschikbaar gekomen als RSS-feed? Hef dan het abonnement op. Check of je alle mapjes (bij GMail labels) nog gebruikt. Zo niet, ruim ze op. Tot de volgende kleine beurt heb je gegarandeerd weer dat okselfrisse e-mail-gevoel!

1 Comments:

Anonymous Gerard den Hertog said...

Met een 'grote' onderhoudsbeurt kun je ook in 1 keer e-mail echt de baas worden: een combinatie van communicatie training, nieuwe werkmethode en ondersteunende e-mail technologie maakt een einde aan het teveel aan e-mails, inefficienties en het moeilijk terugvinden van e-mails. Kijk op http://www.eless.nl voor meer informatie. Prettige kerstdagen!

25/12/06  

Een reactie posten

<< Home

e-mail e-mailjungle Annerieke Broekema Liset Ratelband stress inbox time management mail management information overload verdrinken in bergen e-mail gek van al die e-mail omgaan met e-mail flukschwa e-mail coach