Afwerken zonder direct te versturen

Op deze website adviseer ik eenmaal geopende e-mailberichten meteen af te werken. Door snel een antwoord te geven, roep je echter ook weer een snelle reactie op van de ander. Zo stuw je elkaar op tot een snelle uitwisseling van berichten.

Je kunt dit proces temporiseren door je antwoorden klaar te zetten voor verzenden, maar nog even te wachten met het daadwerkelijk versturen (bijvoorbeeld tot aan het einde van de dag). Nog een voordeel: geeft jezelf nog wat bedenktijd om de formulering of strekking van je antwoord aan te passen. Ik heb zelf al verschillende keren meegemaakt dat een bericht dat ik had klaargezet door de veranderde omstandigheden uiteindelijk overbodig was geworden en kon worden gewist...


Sla het te verzenden bericht op als concept en open de map 'Concepten' om deze te verzenden op het tijdstip naar keuze.


Ga in Outlook 2003 naar 'Opties', tabblad 'E-mailinstellingen' en haal het vinkje weg bij 'Bij verbinding direct verzenden'. Verzend de e-mail op een later moment door te klikken op F9 ('Alles verzenden en ontvangen').

1 Comments:

Anonymous Marcel said...

Andere opties zijn:
- Niet op verzenden te klikken maar de e-mail op te slaan in de drafts folder.
- Via opties van de desbetreffende e-mail aanvinken "do not deliver before"; hierdoor wordt de mail automtisch met de gewenste vetraging verstuurd.

23/10/05  

Een reactie posten

<< Home

e-mail e-mailjungle Annerieke Broekema Liset Ratelband stress inbox time management mail management information overload verdrinken in bergen e-mail gek van al die e-mail omgaan met e-mail flukschwa e-mail coach