Trefwoorden noteren om terug te zoeken

Als je een e-mailbericht op dag X nodig hebt en dag X is nog ver weg, noteer dan een trefwoord in je agenda waarmee je dat bericht kunt terugvinden. Vervolgens kun je het bericht veilig archiveren, waardoor je Inbox weer een stukje leger is.


GMail heeft een krachtige zoekfunctie, die vanaf elke pagina beschikbaar is. Zoek zo precies mogelijk. Gebruik bijvoorbeeld aanhalingstekens om op exacte frasen, in plaats van op de losse woorden te zoeken. Voorbeeld: "Voorstel inkoop".

2 Comments:

Anonymous Bianca Pijlman said...

Hallo Erno,

leuke set up. Heb met interesse de tips gelezen en ben ook zeker van plan om de website door te geven aan mensen om me heen.
In een van de berichten werd het advies gegeven om de emailberichten met trefwoorden te markeren en naar elders te archiveren. Heb je daar een tip voor hoe dat het beste gedaan kan worden? Ik zit inderdaad met een woud aan e-mails waarin net die ene onvindbaar is.
Met groet,
Bianca Pijlman

4/10/05  
Blogger Erno Mijland said...

Dag Bianca,

Het gaat dan om het unieke woord/de unieke woordcombinatie in een
bericht. Dat kan een bepaalde productcode zijn, een bijzondere
combinatie. Uit jouw bericht zou ik bijvoorbeeld noteren: "woud aan
e-mails". GMail: als je de zoekwoorden MET aanhalingstekens intikt, zoekt het programma alleen naar die exacte combinatie. Outlook kent deze optie zover ik weet niet.

Groet,
Erno

4/10/05  

Een reactie posten

<< Home

e-mail e-mailjungle Annerieke Broekema Liset Ratelband stress inbox time management mail management information overload verdrinken in bergen e-mail gek van al die e-mail omgaan met e-mail flukschwa e-mail coach