Nieuwsbrieven: sla de inbox over

De meeste nieuwsbrieven hebben een lage prioriteit. Bovendien hebben ze een vaste afzender. De meeste e-mailprogramma's beschikken over filters die je kunt toepassen op berichten die voldoen aan een bepaalde eigenschap. Daarmee kun je bijvoorbeeld een bepaalde nieuwsbrief rechtstreeks plaatsen in een speciale map. De inbox wordt dan overgeslagen. In de hectiek van de dag, hoef je je dan alleen te bekommeren om de berichten met een hoge prioriteit. Ook e-mail van bepaalde afzenders kun je zo direct onderbrengen in een bepaalde map.


Kies 'Instellingen', 'Filters', 'Nieuwe filter maken'. Voer in een van de keuzevelden een vast gegeven in, zoals 'Van:'. Druk op 'Zoekinstellingen testen' om te kijken of de ingevoerde gegevens herkend worden. Klik dan op 'Volgende stap', vink 'Het Postvak In overslaan' en 'Het label toepassen:' aan en kies een label. Bevestig met 'Label maken'.


Gebruik de 'Postvak in'-assistent of maak - in Outlook 2003 - regels. Bekijk voor het maken van regels deze video-instructie op de Microsoft-site.
e-mail e-mailjungle Annerieke Broekema Liset Ratelband stress inbox time management mail management information overload verdrinken in bergen e-mail gek van al die e-mail omgaan met e-mail flukschwa e-mail coach