Heb vertrouwen als je delegeert

We delegeren allemaal weleens een klein klusje: er komt een vraag of een verzoek binnen per e-mail, dat we vervolgens doorsturen naar een collega, omdat die beter op de hoogte is of het betreffende klusje tot zijn takenpakket hoort. Na het doorsturen (forwarden) van een e-mailbericht kun je het oorspronkelijke bericht natuurlijk in de Inbox laten staan: als geheugensteuntje om op een later moment even na te vragen of dat klusje nog afgewerkt is door de collega.

Waar dat mogelijk is, is het effectiever je collega te vertrouwen en het oorspronkelijke bericht gewoon te wissen. Maak eventueel een aantekening in je agenda om bijvoorbeeld na een week nog eens te checken of het gedelegeerde klusje is uitgevoerd.

Delegeer met beleid: geef klusjes alleen door als je weet dat ze daarmee een betere handen zijn dan de jouwe.

1 Comments:

Anonymous Rob Venstra said...

Om controle te houden op gedelegeerde e-mails: sleep deze eerst naar 'Taken' en wijs deze vervolgens toe (taak toewijzen). Hiermee wordt de voortgang automatisch gesynchroniseerd en krijg je hierover bericht!

14/11/05  

Een reactie posten

<< Home

e-mail e-mailjungle Annerieke Broekema Liset Ratelband stress inbox time management mail management information overload verdrinken in bergen e-mail gek van al die e-mail omgaan met e-mail flukschwa e-mail coach