Web based e-mail

E-mail zou overal en altijd bereikbaar moeten zijn. Gebruik daarom bij voorkeur e-mail die via internet (web based) bereikbaar is. De meeste werkgevers bieden naast Outlook op kantoor de medewerkers ook toegang tot de e-mail via Outlook's webmail.

Er zijn tegenwoordig ook mogelijkheden voor mobiele toegang tot je e-mail, bijvoorbeeld met de Blackberry. Dit is een uitgebreid mobieltje met toetsenbordje. Het grote voordeel van web based e-mail is dat je op iedere plek met een internetverbinding verloren momenten kunt gebruiken om je e-mail te verwerken.

Google's GMail is uitsluitend web based te benaderen. Belangrijk om te weten: de mail wordt hierbij niet op je eigen computer bewaard.

1 Comments:

Anonymous Rob Venstra said...

Web based e-mail in een zakelijke omgeving kan de achterdeur zijn waarlangs virussen, keyloggers, e.a. binnen kunnen dringen.
Aan de voordeur (server) wordt alles beveiligd terwijl de achterdeur openstaat (geldt ook voor eigen USB sticks e.d.).
Daarom is het tenminste noodzakelijk om iedere individuele PC te beveiligen, of web based e-mail gewoon te verbieden...

9/11/05  

Een reactie plaatsen

<< Home

e-mail e-mailjungle Annerieke Broekema Liset Ratelband stress inbox time management mail management information overload verdrinken in bergen e-mail gek van al die e-mail omgaan met e-mail flukschwa e-mail coach